Βήμα 3

Προετοιμάσου πριν το ραντεβού

Τώρα που αξιολογήσατε την ΑΔ σας και το βάρος που επιφέρει στη ζωή σας, ήρθε η ώρα να επιλέξετε τον κατάλληλο ειδικό

Προτού προγραμματίσετε το ραντεβού σας, συνιστούμε να ολοκληρώσετε τα Βήματα 1 και 2. 

Εργαλείο Προετοιμασίας Ραντεβού

Είτε το ραντεβού σας είναι μετά από μία ημέρα είτε μετά από αρκετούς μήνες, το εργαλείο αυτό θα σας βοηθήσει να προετοιμαστείτε για αυτόν τον συνήθως σύντομο, αλλά πολύ σημαντικό χρόνο με τον γιατρό σας. 

Η προετοιμασία είναι θεμελιώδης. Δεν είναι ποτέ πολύ νωρίς για να αρχίσετε να ετοιμάζεστε – καλώς εχόντων των πραγμάτων, αυτό θα σας βοηθήσει να μοιραστείτε όλα όσα θέλετε να πείτε. 

Η σπουδαιότητα της προετοιμασίας πριν το ραντεβού

Ζωή Απάλλα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Δερματολογίας Α.Π.Θ., Αντιπρόεδρος Ε.Δ.Α.Ε.

Ως βήματα προετοιμασίας για τον Ασθενή θα πρότεινα να έχει σκεφτεί καλά τον αντίκτυπο που έχει η Ατοπική Δερματίτιδα στη ζωή του. Πόσο και που τον απασχολεί. Όπως επίσης, θα πρέπει να έχει προετοιμάσει τους στόχους του. Για παράδειγμα, «ο ύπνος το βράδυ» είναι ένας σημαντικός στόχος. 

Σοφία Σαμαρά, Ασθενής με Ατοπική Δερματίτιδα

Κάθε φορά που εγώ είμαι έτοιμη να πάω σε ένα ραντεβού με έναν γιατρό συγκρατώ και κάνω και κάποιες σημειώσεις των ημερών που είχα έντονα συμπτώματα, ποιες δραστηριότητες έκανα που με επηρέασαν και κυρίως τι προσδοκώ από το συγκεκριμένο ραντεβού. Γιατί για να οδηγηθούμε στην ουσιαστική σχέση γιατρού ασθενή, θα πρέπει να υπάρχει ειλικρίνεια. 

Η σπουδαιότητα της σύνδεσης με τον "σωστό" ειδικό.

Είναι εύκολο και λογικό πολλές φορές να αισθάνεσαι απογοήτευση αναφορικά με την διαχείριση του νοσήματος σου. Συζήτησε με το γιατρό σου για τους στόχους της θεραπείας σου. Εσύ αποφασίζεις. Κλείσε ραντεβού εύκολα και γρήγορα.